Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár
 Márka header
Az összes termék ettől a márkától: Dockers86

Dockers - a hajóscipőktől a trendi lábbelikig

A Dockers márka története Merzalbenben kezdődött, egy faluban, a Palatinus-erdő kellős közepén, tíz percre a cipőkészítésről híres Pirmasens-től. Gösta Andersson és Bruno Heim már egy ideje cipőgyártással és árusítással foglalkoztak így tisztában voltak azzal, hogy mit várnak a vevők: mindenki "dokkos" cipőt szeretett volna, azaz a hagyományosan hajókon viselt cipőket. A Gerli GmbH úgy döntött, hogy ő is csatlakozik ennek a cipőfajtának a gyártásához. 1985-ben kezdtek férfi bőr cipők gyártásához és olyan hajós cipőket szerettek volna készíteni, amelyet mindenki megengedhet magának. Ezért különös hangsúlyt fektettek az ár-érték arányra a minőség elhanyagolása nélkül. Azonban a köztudatba a Dockers nem a hajós cipőkkel, hanem a híres bakanccsal tört be. Valóságos ikonokká váltak ezek a bakancsok élénk sárga színükkel és párnázott csokibarna felső részükel, amelyek a túrázók bakancsaira hasonlítottak. Aztán szép lassan kiegészült a termékpaletta és ma már a balerina cipőktől a tornacipőkig szinte bármit megvásárolhatunk Dockers címkével.

Mi a Dockers cipők titka?

A Dockers cipőket hosszú ideig kizárólag Spanyolországban és Portugáliában gyártották ám a 90-es években egy sikeres együttműködés során Korea és a gyártó között átkerült a gyártás Ázsiába. A cipők minősége a gyártási folyamatok tökéletessége miatt olyan magas. A cipők talpa nem csak a felsőrészre van ragasztva, mint a legtöbb cipő esetében, hanem a talp a felsőrészhez van varrva. Ma szinte minden évben kidobnak valamit a Dockers tervezői, például új talp fajtákkal vagy részletekkel. De eredeti karakterük megmaradt, és a Dockers csizma már mindig első ránézésre felismerhető. A kezdetekben a bakancsok uniszexek voltak, de később a gyártó szétválasztotta a férfi, a női és a gyermek lábbeliket. Ma a márka a divatos, sportos cipők világát képviseli, figyelve a részletekre. Itt egy extra dekoratív varrás, ott egy szegecs - követik a legújabb terveket, hogy mindig a maximumot kapd egy ilyen cipőtől.

Dockers megoldások

Ha túrabakancsot keresel a Dockers kínálatában akkor is jó helyen jársz. A márka saját fejlesztésű Docktex és Sympatex membránjait használja, amelyek szél- és vízállóvá teszik a téli cipőket, de azok lélegzőek maradnak. Szintén új és szabadalmaztatott a Soft Insock, egy különösen puha talpbetét. Egy Dockers cipőben tehát mindig kényelemben leszel és a cipőd sokáig is fog tartani. De ha nem egy masszív bakancsra van szükséged akkor nézz szét a női szandálok, balerinák vagy papucsok között is mert sok nőies, trendi cipőt kínálunk, amelyeket viselhetsz vízpartra, egy piknikre a parkban vagy egy hétvégi shopping túrára. Még olyan cipőket is találsz itt, amiben buliba is elmehetsz.