Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár

Hunter - egy legenda születik

A Hunter márka története 1856-ban kezdődött Skóciában, amikoris egy Henry Lee Norris nevű amerikai megalapította a North British Rubber Company nevű céget. Ez a márka volt, aki megalkotta az eredeti Wellington Boots-okat, azaz gumicsizmákat, immár 150 évvel ezelőtt.Minden Hunter márkájú csizma, felsőruházat és kiegészítők szakszerűen készülnek a legmagasabb minőségű anyagok felhasználásával és innovatív brit dizájnnal. A márka azért született, hogy a legkeményebb időjárás viszontagságaitól is megóvja azokat, akik az ő csizmáikat (és később esőkabátjaikat) viselik. A forradalmian új vulkanizáló technikával készült gumi volt a termékeik alapja, amely szinte elnyűhetetlenné tette a Hunter csizmákat. A kezdetekben csupán négy alkalmazottal működő cég, a 70-es években már 600 főt alkalmazott. Az első világháború alatt hatalmas megrendelést kapott a cég, amelynek során 1 millió gumicsizmát gyártott a fronton harcoló brit katonák számára. A második világháborúban szintén hatalmas mennyiségű csizmát készítettek a katonáknak.

Az eredeti Hunter wellington boots

Az 1956-os év volt amikor a márka igazán bekerült a köztudatba, az eredeti Original Green Wellington megalkotásával. A ma készült női és férfi gumicsizmák dizájnja még mindig ezen a csizmán alapul és még ma is 28 darabból rakják össze kézzel a Hunter csizmákat. A kezdetekben felfedezők és úttörők által kedvelt márka ma celebek és sztárok választása. Lady Diana 1981-es eljegyzési fotóin is Hunter csizmát visel és Kate Moss is mutatkozott már ilyen ikonikus gumicsizmában. Ma a Hunter a brit fesztiválok kedvenc viselete és egy ilyen gumicsizma ma divatkijelentés és nem csupán munkaruha. Ma számos különböző tervezésű gumicsizmát találsz a márka kínálatában de a márka hű maradt eredeti elveihez, vagyis, hogy az mindig nemes és mindig minőségi.

Hunter csizmák és esőkabátok

A Brit szigeteken sokat esik az eső és vidéken mindig nagy a sár. Ha itt él az ember az esőkabát és a gumicsizma elengedhetetlen. Ha nincs mit tenni, akkor legalább tegyük ezeket a termékeket divatossá és minőségivé. Egy Hunter gumicsizma sohasem fog beázni. Akár bokáig érő vízbe is beleléphetsz és még akkor is tökéletesen szárazan fogja tartani a lábadat. Egy esőkabát is nagyon hasznos ha esik az eső és fúj a szél és egy esernyő csak kifordulna a kezedből. Azonban mind egy gumicsizma, mind egy esőkabát lehet élén színű és vidám. Válassz egy citromsárga vagy rózsaszín kabátot és kombináld egy fényesen csillogó szürke vagy fehér csizmával. Választhatsz teljesen hosszú Hunter csizmát, amelybe bele tudod dugni a farmered szárát, vagy bokacsizmát, amire rá tudod húzni a nadrág szárát vagy szintén bele tudod dugni.