Szoknyák3,500

Szoknya – a női ruhatár alapdarabja

Tudtad, hogy a szoknya egyike a legősibb ruhadarabjainknak? Már a kőkori sziklarajzokon is megjelent, a természeti népek legtöbbször mindössze ezt az egy ruhát viselték magukon. Bár bizonyos nemzeteknél a férfiak is viselnek szoknyát – gondoljunk csak a skótokra, és nemzeti szimbólumukra, a kiltre –, Európa többi részén ez bizony kifejezetten női darabnak számít.

Női szoknya körkép – stílustippek testalkat szerint

A divat állandó fejlődésének és megújulásának köszönhetően mára már a bőség zavarával küzdünk, ha szoknyákról van szó. De mi alapján válasszuk ki a megfelelőt? Először is nem árt, ha tisztában vagy a testalkatoddal. Ha a váll- és csípőszélességed közel azonos, a derekad pedig vékony, a homokóra típusba tartozol, és bármilyen fazont választhatsz, jól fog állni. A szélesebb csípővel rendelkező, körte típusú nőknek az A-vonalú szoknyák állnak különösen jól. Olyan anyagot válassz, amelynek önmagában is van egy kis tartása! A fordított háromszög alkat jellemzői a csípőnél és deréknál sokkal szélesebb vállak, nekik szintén az A-vonalú fazon vagy a ceruzaszoknya a jó választás. Ha egyenes a testalkatod, azaz a váll-, csípő- és derékméreted nagyjából megegyezik, akkor bátran válassz átlapolós vagy rakott szoknyát! Az ABOUT YOU online shop kínálatában számtalan különböző típusú női szoknya közül válogathatsz stílusodnak és az alkalomnak megfelelően.

Szoknyavariációk minden szezonra és alkalomra

Az ideális szoknya nemcsak kiemeli az alakod, de el is takarja azokat a részeket, amiket nem feltétlenül szeretnél kiemelni. Tippjeink segítségével öltözködésed biztosan nem lesz egyhangú. Az első sarkalatos pont, amiben kevesen értenek egyet, a szoknya hossza. Tévedés, hogy a miniszoknya csak tökéletes lábakon mutat jól! Ha valamiért nem szeretnéd megmutatni a lábaidat, vegyél alá egy színben harmonizáló leggingset. Egy csini magas sarkú pedig optikailag vékonyítja a vádlit és a bokát. Amikor egy bizonyos alkalomra keresel szoknyát, fontos, hogy az passzoljon az egyéniségedhez, valamint a szett többi darabjához is. Ha elegáns eseményre vagy hivatalos, bátran válassz egy klasszikus fekete bőrszoknyát vagy egy finom, lágy esésű rakott fazont egy elegáns blúzzal és blézerrel párosítva! Nyári bulikra, fesztiválokra trendi és kényelmes választás az örök klasszikus farmer mini vagy midi, egy könnyű anyagból készült átlapolós darab vagy egy tüllös mini is.

Széles szoknyaválaszték az ABOUT YOU online kínálatában

Akár merészebb, akár hagyományosabb darabra vágysz, az ABOUT YOU webshopban biztosan megtalálod a számodra megfelelőt. Válogass a klasszikus alapfazonok, a könnyed, lezser, mindennapos utcai viseletre valók, vagy akár a kicsit extrémebb, szokatlanabb szoknyák között! Bátran kísérletezz a színekkel, mintákkal, anyagokkal és fazonokkal, és találd meg a leginkább hozzád illőt!