Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár

NIKE Cortez cipők

NIKE Cortez – a retro cipő elengedhetetlen „must-have”-ként

Egy klasszikus új kiadásban: Ez a NIKE Cortez. A retro cipő az USA-ból származó sportszergyártó legrégibb modelljei közé számít. Régi, de nem elavult! Épp ellenkezőleg- a Cortez a NIKE-társalapítójának Bill Bowerman-nak az egyik legkorábbi modellje és minden idők klasszikus darabja, amely frissítést kapott és új külsővel jelenik meg. A golfcipő még mindig az abszolút kultikus sneakerek közé tartozik, amely néhány hírességet tudhat rajongóinak. Míg néhány évvel ezelőtt a NIKE Cortez még más kedvelt modellek árnyékában állt, újra egyre inkább köztudatba kerül ez a cipő. Hiszen számos celeb felfedezte magának a retro stílust és bebizonyítják, hogy ez egy elengedhetetlen „must-have”.

Futócipőként a NIKE Cortez az olimpiában kezdte a karrierjét

Bill Bowerman 1971-ben megkísérelt egy funkcionális és kényelmes cipőt alkotni. A cél egy olyan futócipő volt, amely a sportot tartósan alakítani tudja. Ez sikerült neki és a sportmárka NIKE Corteznek nevezte el a sztár sportcipőit – a Hernán Cortés, egykori spanyol felfedező családi nevének adaptációjaként. Azóta a NIKE Cortez mindenütt jelen van. Azon pillanatok egyike, amelyik bevonult a filmtörténetbe az volt, amikor Tom Hanks Forrest Gumpként egy pár NIKE Cortezt kapott. A valós életben a cipőt 1972-ben hozták nagy sikerrel forgalomba, pontosan az Olimpiai Játékok idejére Münchenben. Akkoriban még csak versenyzők számára pusztán futócipőnek kifejlesztve, a Cortezek ma a sneaker-világ klasszikusainak számítanak és újra ünneplik a trend-visszatérésüket. Hogy ez a modell annyira kedvelt, annak az az oka, hogy ez a sneaker egyaránt sportos és divatos is. Mindig a kiváló alkalmazkodó képessége és az időtlen dizájnja révén volt meggyőző. Igy lehetséges, hogy a NIKE Cortez több mint 40 éve alakítja számos generáció utcai viseletének stílusát. A kiváló minőségű sneaker optimálisan kombinálható különféle monokróm színváltozattal. Egyszerű fehérben, feketében , valamint kék-piros dizájnnal rendelkező fehérben is kapható. A retro külseje ezek során újra és újra felidézi a ’70-es éveket. Az oldalsó swoosh (magyarul:suhanás)-szimbólummal és széles talppal rendelkező klasszikus bőrcipő lezser alternatíva olyan sneaker kedvencekhez, mint például a NIKE Air Force 1.

Környezetbarát: Az újrahasznosított anyagokból álló sneaker

A NIKE Cortez Basics PRM kiadása kiegészítik a NIKE Space Hippie-sorozatot, amelyben minden modell újrahasznosítható anyagokból áll. Ez a Cortez szürke kialakítású, fehér bőr-swoosh-okkal elátott felső anyaggal és sarkakkal rendelkezik. A nyelvekhez és a köztes talprészekhez újrahasznosított anyagokat használtak fel.

További modellek ettől a márkától:

false