Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár
Az összes termék ettől a márkától: ADIDAS PERFORMANCE1 210

Adidas Performance: a legendás három párhuzamos vonal sikere

Az Adidas története csaknem egy évszázadra nyúlik vissza, és igazi családi vállalkozásként indult 1924-ben, a németországi Herzogenaurach-ban. Adolf Dassler, akinek édesapja jónevű cipész volt, ekkor kezdte el házi műhelyében gyártani saját készítésű futball cipőit, melyek hamar rendkívül nagy népszerűségre tettek szert. Még ebben az évben megalapította bátyjával, Rudolf Dassler-rel a Gebrüder Dassler Schuhfabrik-ot, vagyis a Dassler testvérek cipőgyárat. Az alapító Adolf Dassler később, mikor a testvére kivált a cégből, saját nevének összevonásából alkotta meg az Adidas nevet. A márka termékei hamar rendkívüli sikert arattak, de a köztudatba csak akkor robbantak be, amikor az 1936-os olimpiai játékokon Jesse Owens a márka által gyártott termékekben nyerte meg versenyszámát. A márka hamar nemzetközi vállalattá nőtte ki magát, Európa legnagyobb sportruházat gyártója, sőt, világviszonylatban az előkelő második helyet foglalja el.

Adidas Performance: élvonalban a sportban és a környezetvédelemben

A márka azon multinacionális óriásvállalatok közé tartozik, akik rendkívül korán felismerték a környezetvédelem fontosságát. A márka az általa forgalmazott sportruházat és sportfelszerelések gyártása során prioritásként kezeli a fenntartható termelést, és több úttörő kezdeményezést indított útjára. Halászhálók újrahasznosításával készült cipői hatalmas sikert arattak a környezetvédők körében. A márka tervezői számára kiemelt fontosságú, hogy a gyártási folyamatok során minimalizálják a természetre rótt terheket, és ugyanakkor növeljék a termékek gyártása során az újrafelhasznosított anyagok arányát. 2018-ra minden általa felhasznált pamut fenntartható forrásokból került beszerzésre. A márka több környezetvédelmi kezdeményezést szponzorál, többek közt a Fuss az Óceanokért nevű rendezvényt, melynek bevételét teljes egészében természetvédelemre fordítja.

Adidas Performance: megbízható minőség, amatőröknek és profiknak egyaránt

Az Adidas számos nemzetközi sportesemény és csapat kiemelt támogatója, de termékeit természetesen nemcsak a professzionális sportolók számára készíti. A márka választékában szinte minden sportághoz megtalálható a megfelelő felszerelés illetve sportruházat. Az ABOUT YOU webshopban megvásárolható az Adidas férfi, női és gyermek sportruházat kínálata, mindez a márka által megszokott kiváló minőségben. Számos melegítő, leggings, hosszú és rövidujjú felső megtalálható a márka termékpalettáján, de akár a márka legendás sportcipői közül is beszerezhetünk egy párat, sőt, fürdőruhákat vagy sporttáskákat is megvásárolhatunk az Adidas Performance online kínálatában. A márka innovatív és divatos modelljei nemcsak a sportpályán bizonyulnak kitűnő választásnak, de bármilyen szabadidős tevékenység során megállják a helyüket.