Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár

Converse: a legendás márka születése

Marquis Mills Converse, aki korábban egy cipőgyártó cég menedzsere volt, 1908-ben Massachusettsben alapította meg a Converse Rubber Shoe Company-t. A cég akkoriban gumi talpú cipőket gyártott férfiak, nők és gyerekek számára, elsősorban téli utcai viseletre, és csak 1915-ben kezdett el sportcipőket gyártani. A márka legendás Converse All-Star modellje 1917-ben robbant be a piacra, ám akkor még csak speciális kosárlabda cipőként forgalmazták. Ikonikus modelljét, a Chuck Taylor All Star Classic-et a Converse 1923 óta gyártja. A modell nevét a legendás kosárlabda játékosról, Charles „Chuck” Taylor-ról kapta, aki egy napon fájós lábára panaszkodva állított be a céghez. A közös tervezés eredményeként kezdődött a márka és a népszerű kosárlabda játékos együttműködése: innentől kezdve Taylor a Converse nagyköveteként népszerűsítette a kosárlabda cipőket Amerika szerte. A márka beírta magát a sporttörténelembe is: az általa készített cipőkben játszotta meccseit az első teljesen afro-amerikai sportolókból álló New York Renaissance (Rens) kosárlabda csapat, valamint 1962-ben Wilt Chamberlain is Converse Chuck cipőben vitelezte ki a legendás, 100 pontot érő dobását.

Converse: az ikonikus amerikai sikermárka most online

Kevesen tudják, hogy 1941-ben, amikor az Egyesült Államok belépett az első Világháborúba, a Converse egy ideig az amerikai hadsereg számára gyártott korszerű és strapabíró katonai ruházatot és lábbeliket. A háború után a márka azonban visszatért fő profiljához, és cipőivel az 1950-es és 60-as évekre az amerikai tinédzserek kultikus márkájává vált. A cég sikere azóta is töretlen, a márka legendás vászonból készült gumi talpú cipői hamar meghódították az európai piacot is, és a stílusos, de ugyanakkor laza megjelenés zálogává váltak. A márka darabjait nem csak a fiatalok hordják szívesen, a klasszikus farmer-zakó kombinációt is ragyogóan feldobja egy jól megválasztott színű Converse modell. A márka sikerének titka, hogy a klasszikus modelljeinek fazonja nem változik, darabjai viszont számos színben elérhetőek: a hagyományostól kezdve az élénk színű modelleken át egészen a bohém mintájú darabokig számos verzió megvásárolható a márka kínálatában. A Converse modellekkel egy csepp amerikai életérzést csempészhetünk a mindennapjainkba.

Converse: az amerikai sikermárka webshopunkban

Bár a márka sikerét elsősorban a klasszikus modelljeinek köszönheti, a cég természetesen lépést tart a divat folyton változó világával is: az ABOUT YOU webshop kínálatában nem csak a márka hagyományos modelljei vásárolhatók meg, hanem új, a friss trendekkel lépést tartó modellek is. Sőt, a cég kibővített termékpalettáján most ruházati termékekkel is kedveskedik az elkötelezett rajongó táborának: a márka kínálatában számos férfi, női és gyermek modell között válogathatunk. Akár egy laza kapucnis felsőt, egy ikonikus Converse csillag logós pólót, nadrágot vagy short-ot keresünk, a márka választékában biztosan megtaláljuk az ízlésünknek megfelelő, stílusos darabot, ami tökéletessé teszi megjelenésünket. Külön örömhír a kisgyerekes szülők számára, hogy a Converse legendás cipői már babaméretben is megvásárolhatók, hiszen a stílusos megjelenést nem lehet elég korán kezdeni!