Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár
Az összes termék ettől a márkától: Crocs150

Crocs - tetszik vagy sem?

Az eredeti, klumpaszerű Crocs papucsokkal kicsit úgy vannak az emberek, mint a francia bulldoggal. Vagy nagyon tetszik nekik és imádják, vagy rútnak tartják. Azt, hogy megértsük miért olyan egy hagyományos Crocs papucs amilyen, egy kicsit bele kell néznünk a történelmébe. A cég 2002-ben alapult és ekkor gyártották az első pár Crocs papucsokat, amelyeket eredetileg hajón történő viseletre készítettek. A hajós cipőknek olyan a talpa, hogy ne csússzon vizes felületen és a legfontosabb, hogy olyan legyen a talp, ami nem hagy nyomot, csíkot a hajó fehér padlóján. Emellett nem árthat neki a víz és rendszerint zokni nélkül kell viselni. Nos ezek a papucsok az összes kritériumnak megfelelnek. Eredetileg 200 pár ilyen cipőt adtak el Floridában de később a márka meghódította az amerikai középiskolásokat, az egyetemistákat, majd szép sorban az egész világot. A márka idáig több mint 300 millió pár papucsot, szandált és cipőt adott el.

Mitől olyan különlegesek a Crocs papucsok?

Azt már említettük, hogy hajóra (vagy egyéb csúszós felületre, mint pl. egy strand) miért olyan jók ezek a papucsok. A Crocs azonban még ennél is több. A Crocs cipők anyaga egy habgyanta, az úgynevezett Croslite. Ez egy zárt cellás gyanta, amelyet fröccsentett EVA habként jellemeznek a szakértők. Ez az anyag a láb formájához igazodik és orvosi előnyökkel jár viselete. Sokan kifejezetten boka vagy lábfejsérülés után is javasolják ezeknek a papucsoknak a viseletét. A Croslite egyéb fontos tulajdonsága, hogy nem tudnak benne könnyen szaporodni a baktériumok és a gombák terjedését is gátolja így kevesebb kellemetlen szagra számíthatunk mint egy gumiból vagy műanyagból készült papucs esetében. Ezek a papucsok ráadásul szuper könnyűek és egy pillanat alatt beléjük lehet bújni, így nyáron ennél jobb viselet nincs is!

Crocs színek és formák

A számos említett előny ellenére sokaknak nem tetszik a Crocs papucsok formája. A gyártó nem hagyta ezt figyelmen kívül és számos más, konvencionálisabb modellt is tervezett. Választhatsz lapos szandált, amely egy túra szandálra emlékeztet vagy minimalista kialakítású zárt edzőcipőt is. A Crocs készít lábbeliket férfiaknak, nőknek és gyerekeknek egyaránt és a színek tekintetében is roppant bő a választék. Választhatsz egy diszkrét, sötét színt, mint a kék vagy a fekete, de nyárra akár egy rikító sárga vagy élénk rózsaszín papucs sem rossz választás. Kombináld a papucsot farmer rövidnadrággal, szoknyával és pólóval vagy rövid ujjú inggel. A papucsokat kétféleképpen lehet hordani. A pántot előre tolhatod, hogy csak bele kelljen lépni a papucsba, vagy rögzítheted vele a bokádat hátul.