Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár
Cipők159

Dr Martens bakancs a nőnek, akinek megvan a saját stílusa

A Dr Martens bakancsok azoknak a nőknek készültek akiknek saját, egyedi stílusuk van de mégis ahhoz a szubkultúrához tartoznak, amit a Dr Martens képvisel. Kevés olyan ikonikus lábbeli létezik mint a Dr Martens. Nem feltétlenül kell gótikus stílusúnak lenned egy Martens női bakancs megvásárlásához, de azért biztosan egy kicsit különc vagy ha ezt a bakancsmárkát választod. A Martens cipők egyszerre trendik és hagyományőrzők, hitelesek és szuper minőségűek. Azzal, hogy miként és mivel viselsz egy Dr Martens bakancsot sokféle képet mutathatsz magadról. Az viszont, hogy magabiztos viselkedést és feminista értékeket mutatsz egy ilyen bakancsban, az biztos.

Martens női bakancs - kiváló minőség kívül-belül

A Martens cipők története 1901-ben kezdődött, amikor is a Northamptonshire-i Griggs család bakancsgyártásba kezdett. Hat évtizeden keresztül az angol családi vállalkozás a mindent kibíró és szuper robosztus munkásbakancsai hihetetlen népszerűségnek örvendtek. A második világháború után a vállalkozás megvásárolta Dr. Klaus Maertens német veterán katona szabadalmát, a bőrből készült, légpárnás lábbetétet. A két termék ötvözésével így kényelmet és tartósságot kreáltak a legendás 1460 Dr Martens bakancs képében, amelyet 1960 április 1-én mutattak be (innen ered az 1460-as szám). Ma számos Martens női bakancs még mindig ezt a fekete talpat használja a jellegzetes sárga varrással és talpazatuk még mindig szuper kényelmes és a lábbelik még mindig szuper tartósak. A 60-as évek a társadalmi forradalmakról szóltak, nem csoda hát, hogy ez az önkifejező bakancs jól beillett az extravaganciát kereső emberek ruhatárába. A bakancsokat először a munkásosztály preferálta, majd a történelem során elsődleges választása lett a skinheadeknek, később a zenészeknek, a heavy metal rajongóinak ma pedig bárkinek aki kicsit másképp gondolkodik mint egy átlagember.

Mivel néz ki jól egy Martens cipő?

Egy Dr Martens bakancs mindig fel fogja hívni magára a figyelmet, de persze akkor néz ki legjobban ha nem takarod el mondjuk egy bootcut farmerral. Egy fekete fűzős bakancs szuperül néz ki egy miniszoknyával vagy miniruhával, de egy rövidebb szárú verzió akár egy rövidebb farmernadrággal is felvehetsz. Martens női bakancs a fekete mellett vidám színekben is készül. Választhatsz például egy csillogó pink színt, aranyat vagy piros-feketét. Nagyon jó kontrasztot fog létrehozni ha egy nőies ruhadarabot viselsz Martens cipővel vagy csízmával. Felvehetsz például egy vasalt szövetnadrágot vagy egy csipkés szoknyát vagy ruhát és garantált lesz a hatás. Ha egy fűzős változatot választasz egy skinny farmert be is csúsztathatsz a Dr Martens bakancsba és ezzel szépen kiemelheted lábaidat. Vagy légy a szuper szexi Lara Croft egy magas szárú bakancsban forrónadrággal és egy olyan toppal, amiből kilátszik a hasad.