Ugrás a fő tartalomra

Maradj friss
Útmutató a sportruházat mosásához

Maradj friss Útmutató a sportruházat mosásához
Útmutató a sportruházat mosásához485

Annak érdekében, hogy a lehető legjobban gondját viseld szeretett sportruházataidnak, összegyűjtöttünk néhány nagyszerű tippet, amelyekkel frissen tarthatod és meghosszabbíthatod élettartamukat.

A szennyesed helyes szétválogatása

Különítsd el sportruházataidat a többi mosni kívánt ruhadarabodtól. Válogasd szét őket szín szerint: a sötét a sötéthez, a színes a színeshez, a fehér a fehérhez. Ezután fordítsd ki a ruhákat az alapos mosás érdekében, és hogy megóvd a színüket is.

Maradj friss Útmutató a sportruházat mosásához

Válassz egy sportruházatnak való mosószert

A kifejezetten sportruházathoz készített mosószer nem véletlenül létezik – úgy van kialakítva, hogy elnyomja a természetes szagokat, és mélytisztítsa a nedvszívó szöveteket és a szintetikus anyagokat. Válassz kíméletesebb mosószert, amely általában nem tartalmaz durva vegyi anyagokat, például fehérítőt, foszfátokat vagy enzimeket, amelyek károsíthatják és lebonthatják az egyes szöveteket, de még így is nagyszerűen mossa a szennyest.

Maradj friss Útmutató a sportruházat mosásához

Válaszd ki a megfelelő hőmérsékletet

A sportruházataidat hidegebb vízben - körülbelül 20 °C vagy 30 °C-on – mosd. A forró víz többet árthat a sportruházatnak, mint használ, mivel a nagy hő hatására az anyag rugalmassága megszakadhat, ami zsugorodáshoz és a termék élettartamának lerövidüléséhez vezethet.

Maradj friss Útmutató a sportruházat mosásához

Távolítsd el a foltokat és szagokat

A foltok eltávolításához moss kézzel, speciális mosószerrel, és óvatosan szivaccsal távolítsd el a foltot. Egy jó minőségű szagtalanító vagy illatosító spray segít a szagok ellen, és hosszabb ideig frissebbé teszi a sportfelszerelést. Ha teljesen természetes szagtalanítót szeretnél használni, akkor a mosási ciklusba fél csésze fehér ecetet is tehetsz. Mondjon búcsút a foltoknak és a szagoknak!

Maradj friss Útmutató a sportruházat mosásához