Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár

Salomon lábbelik egyenesen a francia Alpokból

A Salomon outdoor sportmárka 1947-ben látott napvilágot Franciaországban. A cég alapítója és névadója Georges Salomon volt, aki Annecy-ben, a francia Alpok szívében kezdett hegyi sportruházat gyártásba, felesége és fia segítségével. Georges a szerény műhelyében először sítalpakat, később sícipőket gyártott, majd ezt kiegészítette korcsolyákkal. Mára jócskán kibővült a cég termékpalettája, viszont a fő profil nem változott, hiszen a márka mai napig a hegyi- és túrafelszerelésekre specializálódott. Az ABOUT YOU Salomon online shopjában főként női és férfi túracipőket, túrabakancsokat és terepfutó cipőket találsz, de a márkanév alatt csúcsminőségű hegyisport-felszereléseket is találhatsz, úgy mint sítalpakat, snowboard-deszkákat illetve sziklamászó felszerelést. A 90-es évekre a márka már több mint 10 millió sítalpat adott el világszerte, és 1992-ben az albertville-i olimpián is képviseltette magát.

Salomon online shop - time to play!

A márka igen sokáig kizárólag síelők és snowboardozók igényeinek kielégítésére szolgált, azonban a 2000-es évektől ez az exkluzivitás megszűnt. A cég ma már számos sportolót szponzorál sportversenyeken, rekorddöntési kísérletekben és magashegyi expedíciókban. Azonban nem kell mindenkinek felfedezőnek vagy élsportolónak lennie, hiszen a márka a hobbisportolókra is gondolt. Ahogy a Salomon szlogenje is szól: "Time to play!"- vagyis játékra fel. Ezzel a szlogennel a cég, mindenkit arra próbál ösztönözni, hogy töltsenek aktív időt a szabadban, fedezzenek fel és mozogjanak. Próbáld ki a terepfutást egy terepfutócipőben vagy nézz egy jó bakancsot, amiben akár egy magashegyi túrával is megpróbálkozhatsz. De ha csak a városban szeretnél kocogni, akkor is találsz megfelelő Salomon cipőt a webshopunk kínálatában.

Salomon technika és egyedi kinézet

A Salamon egy innovatív márka, ami számos technológiai innovációt épített be a modelljeibe az évek során. Az Ortholite talpbetétek jól megtámasztják a talpat, míg a Contragrip talp csúszásmentességet biztosít a túracipőknek és bakancsoknak. Bakancsok kínálatában megtalálod a választhatsz bőrből vagy a textil felsőrészből készült modelleket is. Számos túra- és futócipőjük Gore-tex membránt kapott, ami egy vízálló ugyanakkor lélegző réteg. Az Ultra Glide termékvonal - ahogy a neve is mutatja- szuperkönnyű cipőket foglal magában, amit szinte észre se veszel a lábadon és segít a lehető legjobb teljesítményt kihozni magadból. Azonban a technikai megoldások mellett a lábbelik kinézetére is nagy hangsúlyt fektet a márka, hiszen a Salomon cipők jellegzetességei az élénk színek és az egyedi design, ami nemcsak a túracipőket, hanem a sporcipőiket is jellemzi. Az XT-sorozat már-már futurisztikus kinézetű cipői mind uniszexek, így nők és férfiak is bátran viselhetik őket. A Salomon a gyerekekről sem feledkezett meg, hiszen a kültéri sportokat nem lehet elég korán kezdeni. Sítalpakat, snowboard felszerelést, terepfutó cipőket és túrabakancsokat is találhatsz a gyermeknek szánt termékpalettán.

Fedezd fel 2022.11.25-én a hatalmas Black Friday Akciót.