ÓRIÁSI NYÁRI AKCIÓ: akár -70% EXTRA5

Már csak:00Óra00Perc00Másodperc
Esküvői divat4 519
Nézet
Rendezés
Méret
Szín
Márka
Ár
Stílus
PayPalMasterCardMaestroVISACash on DeliveryGLSMagyar Posta

Styling-tippek az esküvői outfit-edhez

Nem kérdés, egy esküvő különleges esemény! A legfontosabb ilyenkor természetesen a család, a barátok, egy nagy adag jókedv és - a megfelelő ruházat! Az alkalomhoz illő megjelenés nemcsak a menyasszony és a vőlegény számára rendkívül fontos, hanem a vendégekre is vonatkozik. Hogy a következő esküvői meghívásnál ne kelljen tanácstalanul a szekrényed előtt állnod, összegyűjtöttük Neked a legfontosabb dress code-okat és az alkalomhoz illő styling-tippeket.

Az esküvői ruházat íratlan szabályai:

A legfontosabb szabály, hogy ha elő van írva a kívánt dresscode, akkor azt mindenképpen be kell tartani. Tiszteletlen lenne, nem figyelembe venni az esküvői pár kívánságát. Ha viszont nincs előírva a dress code, akkor kiindulhatunk magából a meghívóból ( annak anyagából, megjelenéséből), az esküvő helyszínéről, vagy rákérdezhetsz az esküvői párnál, az esetleges öltözékre vonatkozó kívánságokra. Ezzel mindenképpen a biztos oldalon állsz. Az életük legszebb napján természetesen a menyasszony és a vőlegény a főszereplők. Vendégként nem illő egy feltűnő ruházattal a figyelem középpontjába tolakodni. Ezért főleg a hölgyeknek ajánlott elkerülni a fehér színű ruhákat. Hiszen a fehér menyasszony színe. A fekete szín pedig túlságosan temetésre emlékeztet, ezért ezt a színt is érdemes kerülni. Egy túlságosan mély kivágású dekoltázs vagy fedetlen vállak is kerülendők - főleg a templomban. Férfiaknak érdemes a vőlegény öltözékén orientálódni: ha ő öltönyt visel, akkor vendégként nem illő a vőlegényt túlöltözve szmokinban vagy frakkban megjelenni az esküvőn. A főszabály, hogy az esküvői párnál ne öltözzünk elegánsabban.

A legfontosabb dresscode-ok, azaz az ajánlott öltözködési előírások

Smart Casual

A Smart Casual stílus hasonlít az üzleti business-ruházathoz, de hangsúlyozottan lezser öltözéket értenek alatta. A 'smart' kifejezés ebben az esetben az ápolt és rendezett megjelenést jelenti. Az outfit akkor lesz 'casual' ha a ruházatunk kényelmes és autentikus. Fontos megtalálni az egyensúlyt a lezser és az alkalomhoz illő viselet között. Ezért rövid ujjú pólók, pulcsik és bőrdzsekik nem jöhetnek szóba, mivel túl hétköznapiak.

Hölgyek: egy nyári esküvőhöz választhatunk egy könnyed nyári ruhát, esetleg egy elegáns blézerrel vagy egy szép kardigánnal kombinálva. Hidegebb időben egy elegáns szövetnadrág hozzá illő blúzzal tökéletes választás. Előkelő anyagok, mint például a selyem az alkalomhoz illő különleges eleganciát adja meg.
Urak: ha nem szereted a nyakkendő kötögetést akkor a smart casual stílus Neked tökéletes. Hiszen a nyakkendő vagy csokornyakkendő nem része a smart casual oufitnek. Az öltöny és ing viszont igen. Az öltöny vágása viszont lehet kicsit lezserebb és főleg tavasszal vagy nyáron nyugodtan nyúlhatunk a világosabb színekhez. Ezáltal kissé informálisabbá válik öltözetünk.

Cocktail

Ez a dress code se követeli egy nagyestélyi ruha viseletét. A miniruha és farmering viszont otthon kell hogy maradjanak. Akkor pontosan mit is kell felvenni egy ‘cocktail’ dress code-os esküvőhöz? Mi eláruljuk:

Hölgyek: A Cocktail dress code-hoz nevéből adódóan a koktélruha passzol leginkább. Ez a ruha elegáns vágású, térdhosszúságú ruha, mely nyugodtan hangsúlyozhatja nőiességedet. Egy túl mély dekoltázs vagy túl rövid vágású ruha viszont itt sem ajánlott. A megfelelő szín az adott évszaktól is függ. Nyáron a színes ruhák, ősszel és télen viszont inkább a visszafogott színek ajánlottak.
Urak: Itt az elegáns megjelenés a legfontosabb. Ehhez nem kell feltétlenül öltönyt viselni. Egy elegáns ing nyakkendővel és sötét szövet nadrággal kombinálva is kisugározhatod a megfelelő eleganciát. Nyáron jó kombináció egy világos nadrág sötét színű zakóval.

White Tie

Ez a Dresscode a legelegánsabb eskövői meghívókon szerepel, és a lehető legelegánsabb öltözet viselését követeli. Tippeket az ilyen jeles eseményen való megjelenéshez az alábbi szövegben adunk:

Hölgyek: kötelező viselet a földig érő nagyestélyi ruha melyet egy elegáns stólával és magassarkú cipővel kombinálj! A hosszú kesztyű viselete, bár nem kötelező, viselete kiemelkedővé teszi megjelenésedet! Frizura tekintetében az elegáns feltűzött frizura kiválóan illik az alkalomhoz, a nyitott haj kevésbé. Ezáltal sokkal jobban láthatóvá válnak gyönyörűen csillogó ékszereid.
Urak: ha az esemény 18 óra előtt kezdődik, akkor a férfiaknak a legjobb választás egy cutaway stílusú öltöny. Hogy mi is ez pontosan kissé lejjebb megtudhatod. A 18 óra után kezdődő eseményekhez kizárólag fekete frakkot viselj fehér mellénnyel és fehér csokornyakkendővel. A frakkot fekete bőrcipővel kombináld, övet és karórát viszont ne viselj! Egy fehér sál viselése is kissé túllőne a célon.

Black Tie

Ha az esküvői meghívón a black tie dress code szerepel, akkor kötelező ünnepélyi estélyi ruha viselete. A White Tie dress code-al ellentétben viszont nem kell frakkban és nagyestélyiben megjelennünk.

Hölgyek: ha a meghívón a black tie dress code szerepel, akkor egy ujjatlan kisestélyi ruhát viselj. Tökéletes választás ilyenkor selyem, szatén vagy sifon anyagokból készült estélyi ruha. Minnél visszafogottabb a ruhánk szabása, annál inkább használhatunk díszes, feltűnő kiegészítőket. Megjelenésünket nyakláncokkal vagy fülbevalókkal tehetjük különlegessé. A miniruha és miniszoknya tabu, viszont magassarkú cipő viselése szívesen látott.
Urak: a black tie dress code-nál a szmoking helyettesíti a frakkot, melyet fehér szmoking inggel és fekete vagy színes csokornyakkendővel kombinálhatsz. A megszokott mellény helyett hordhatunk úgynevezett spanyol övet, mely egy széles, fényes szatén anyagból készült öv, amelynek egyik fele az nadrágra lóg, a másik az ingre. Semmiképpen ne hordjunk fehér csokornyakkendőt, hisz amint a black tie név is mondja, a fekete szín a meghatározó.

Cut/ Cutaway

A Cutaway nemcsak egy dresscode, hanem egy meghatározott fajtájú öltöny. Hogyan hordjuk és a hölgyekre nézve mit jelent ez a dresscode, itt olvashatod.

Hölgyek: a férfiakkal ellentétben, akik számára egy bizonyos ruhadarab van előírva, a hölgyek szélesebb kínálatból választhatnak az alkalomhoz méltó ruhát. Hordhatunk koktélruhát vagy kosztümöt is. A lényeg, hogy egyik se legyen térdhossznál rövidebb.
Urak: a Cutaway a frakk helyettesítője olyan értelemben, hogy míg a frakkot 18 óra után kezdődő eseményeken hordják, addig a cutaway-t 18 óra előtt. Gyakran kombinálják egy szürkén-feketén csíkozott nadrággal, fehér inggel, világos szürke vagy színes mellénnyel és színben illő nyakkendővel. Fényesíti öltözetünket egy díszzsebkendő, mely színben illik a nyakkendőhöz.

A tökéletes esküvői ajándék

Most, hogy ismerjük az egyes dress code-okhoz illő viseletet már csak egy dolog hiányzik: az ajándék! A megfelelő meglepetés megtalálása viszont sokszor nem is olyan könnyű. Fontos, hogy az ajándék ne csak a menyasszonynak, de a vőlegénynek is tetszen. Ha valami praktikusat szeretnél ajándékba adni, például edényeket, evőeszközt vagy más lakberendezési tárgyakat, érdemes előtte a többi vendéggel egyeztetni, gyakran mások is ilyen ajándékokra gondolnak. A legnépszerűbb ajándék még mindig a pénzes boríték. Hogy egy kicsit kreatívabban mutasson, adhatunk az ajándéknak egy tematikát például a nászút. Ezáltal ötleteket is adunk, hogy a pár mire költse a pénzt.

Népszerű márkák ebben a kategóriában
Népszerű színek ebben a kategóriában
További érdekes témák
Női Kategóriák
Női Márkák
ABOUT YOU X INTERNATIONAL
Biztonságos vásárlásAz adataid biztonságban vannak
*Legalacsonyabb teljes ár az árcsökkentés előtti 30 napban.**Minden belföldi hálózatról ingyenes. Külföldi hívások esetén díjak merülhetnek fel.***Teljes összeg ÁFÁ-val.5) Az akció eddig érvényes: 2022.07.03 (23:59). További feltételek itt: https://www.aboutyou.hu/akcio-feltetelei
RólunkSajtóÁllásokBefektetői kapcsolatokAdatvédelemFelhasználási feltételekImpresszum
© 2022 ABOUT YOU SE & Co. KG