Ugrás a fő tartalomra

Tippek, amiket tudnod kell
Így viseld gondját a ruháidnak

Tippek, amiket tudnod kell Így viseld gondját a ruháidnak
Így viseld gondját a ruháidnak160

A ruháidról való gondoskodás soha nem volt még ilyen fontos - neked, a ruháidnak és a bolygónknak egyaránt. Íme néhány praktikus tipp és trükk, amellyel meghosszabbíthatod ruháid élettartamát, és a lehető leghosszabb ideig őrizheted meg őket a legjobb állapotban.

Szárítsd ruháidat a friss levegőn

A ruháidat jobb a friss levegőn szárítani, hogy megőrizzék alakjukat, színüket és rugalmasságukat. További előnye, hogy nem csak a bolygót kíméli, hanem a villanyszámládat is.

Válaszd ki okosan a mosási hőmérsékletet

Mosáskor jobb, ha alacsonyabb hőmérsékletet választunk, például 20 vagy 30 °C-ot. Ez megvédi a ruhákat, és segít megőrizni a színüket a kifakulástól, miközben minimalizálja a zsugorodás kockázatát. Emellett kíméletesebb a bolygóhoz és pénzt is takaríthatsz meg.

Tippek, amiket tudnod kell Így viseld gondját a ruháidnak

Használj kíméletes mosószert

Válassz olyan mosószert, amely kíméletes vagy enyhe mosószerként van feltüntetve, és nem tartalmaz durva vegyi anyagokat - ez nemcsak a szennyesednek, hanem neked is jót tesz. Ezek a mosószerek általában nem tartalmaznak olyan erős vegyi anyagokat, mint a fehérítő, a foszfátok vagy az enzimek, amelyek károsíthatják és lebonthatják az egyes szöveteket, mégis nagyszerűen mosnak.

Tippek, amiket tudnod kell Így viseld gondját a ruháidnak

A kis lépések számítanak

Javasoljuk, hogy a ruhákat kifordítva mosd ki, és a foltokat kézi mosással, szivaccsal és speciális mosószerrel, finoman dörzsölve távolítsd el. Ráadásul mindig számíthatsz egy teljesen természetes szagtalanítóra is - egyszerűen adj fél csésze fehér ecetet a mosási ciklushoz. És hogy kedvenc pulóvered mindig úgy nézzen ki, mintha új lenne, használj gyapjúborotvát vagy fésűt a szöszök eltávolításához. A ruhák ápolása és élettartamuk meghosszabbítása még soha nem volt ilyen egyszerű. Még ezek az apró környezetbarát lépések is nagy különbséget jelenthetnek a végén!

Tippek, amiket tudnod kell Így viseld gondját a ruháidnak