Ugrás a fő tartalomra

Minden, amit tudnod kell
Útmutató a fehérneműk mosásához

Minden, amit tudnod kell Útmutató a fehérneműk mosásához
Útmutató a fehérneműk mosásához371

Most felhozunk valamit, amiről ritkán esik szó — mégpedig azt, hogyan viseld jó gondját a fehérneműidnek, hogy sokáig tartsanak. Igen, ez a ruhadarab megkülönböztetett figyelmet igényel: bizonyos módszerek segítségével a lehető legtisztábbra moshatod az alsóneműidet, és meghosszabbíthatod az élettartamukat.

A szennyesed helyes szétválogatása

Szánj időt arra, hogy szétválogasd a fehérneműidet, és különválaszd a többi ruhadarabtól, mivel egyes darabokat általában különböző hőmérsékleten kell mosni. Ezután a fehérneműket szín szerint különítsd el: a sötét alsóneműket a sötét, a színes alsóneműket a színes, a fehér alsóneműket pedig a fehér alsóneműk közé tedd.

Minden, amit tudnod kell Útmutató a fehérneműk mosásához

Válassz kíméletes mosószert

Válassz olyan mosószert, amely kíméletes vagy enyhe mosószerként van feltüntetve, és nem tartalmaz durva vegyi anyagokat - ez nemcsak a szennyesednek, hanem neked is jót tesz. Ezek a mosószerek általában nem tartalmaznak olyan erős vegyi anyagokat, mint a fehérítő, a foszfátok vagy az enzimek, amelyek károsíthatják és lebonthatják az egyes szöveteket, mégis nagyszerűen mosnak.

Minden, amit tudnod kell Útmutató a fehérneműk mosásához

Válaszd ki a megfelelő hőmérsékletet

A magas hőmérsékleten történő gépi mosás hatékonyabban távolítja el a baktériumokat és kórokozókat, úgyhogy az alsóidat 60°C fokon mosd! Ha fehérnemű kényesebb anyagból készült, válaszd a 40°C fokot!

Minden, amit tudnod kell Útmutató a fehérneműk mosásához

További tippek és trükkök

Mosás előtt mindenképpen ellenőrizd a ruhadarabon található információs címkét, hogy tudd, hogyan kell megfelelően kezelni az anyagot. A folteltávolításhoz válassz zselés mosószert, amely nagyon hatékonyan felszívódik és kíméletesebb. Kezeld elő a ruhákat speciális folteltávolítóval, majd tedd őket a mosógépbe a többi szennyessel együtt. A fehérneműket jobb levegőn szárítani, mint szárítógépben, hogy megőrizzék alakjukat, színüket és rugalmasságukat. További előnye, hogy nem csak a bolygót kíméled, hanem a villanyszámládat is.