Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár

Adidas Gazelle: A '90-es évekből származó kultikus sneaker népszerű multifunkcionális cipőként

Az Adidas Gazelle sportos multifunkcionális cipőd mindenkori kedvenced, a ’80-as és ’90-es évek klasszikus darabja, amelynek sikerült mostanáig fennmaradnia és még mindig népszerű. A Gazelle jóllehet az egyik legismertebb Adidas modell. Egy Adidas Sneaker, amely minden stílushoz illik és a jó fazonjáról ismert. A herzogenaurachi első Adidas Gazelle már az 1960-as közepén (az ún. Swinging Sixties korszakban) megjelent: 1968 óta van ez a kultikus sneaker forgalomban. Akkoriban borvörös és kék színekben. Több évtizeddel később egy tucat színben kapható ez a modell, például lazacrózsa vagy mentazöld színekben. Az egyszerű körvonala divatos és amellett teljesen időtlen. Időközben az Adidas 16 különböző dizájnban kínálja a modellt, mindegyik kiváló minőségű anyagból. A piros, rózsaszín vagy türkiz színű rikító színeket éppúgy megtalálsz mint a visszafogott szürkét, bézst, fehéret vagy feketét. Kate Moss hajdani topmodellt és stílusikont is látták már a Gazelle-ben: Denzil McNeelance fényképesz 1993-ban fotózta le Moss-t egy shootingon a borvörös Gazelle tornacipőjében. Olyan brit pop ikonok mint az Oasis is el volt nyűgözve ezektől a cipőktől.

Alacsony szárú, kiváló minőségű vadbőr sneaker

A kiváló minőségű anyagok, az alacsony szár és a három csíkos, Adidasra jellemző dizájn a Gazelle-t az egész család számára alkalmas, felülmúlhatatlan tornacipővé teszik. Az optimális fazonnak köszönhetően ez a klasszikus cipő ideális hosszútávú viseléshez. A sneaker vadbőrből készül és az Adidas most kezdi újra OG (az OG Originalt jelent) modellként Clear Pink (tiszta rózsaszín) vagy Core Black (mélyfekete) színekben. A Gazelle a ’80-as években azért tűnt ki, mert akkoriban a legtöbb cipő bőrből, és nem velúrbőrből volt. A vadbőr azért előnyös, mert könnyebb és simább és ennek ellenére megfelelő védelmet nyújt a lábfej számára. A fehér Adidas tornacipőktől, mint a „Stan Smith-től” vagy a „Superstartól” eltérően a Gazelle kizárólag nem fehér színekben kapható fehér csíkokkal: Fekete, szürke, neon vagy „sorbet” színekben.

A Gazelle modern futócipőként a ’90-es évek stílusában

Ennek ellenére a klasszikus Gazelle néhány modellel megérkezett a modern korba és viselőjét új dizájnnal és innovatív technológiával győzi meg, amely megfelel a mai kor igényeinek. Az Adidas Equipmentet a ’90-es évek rutnning style-ja inspirálta. A felső anyaga puha bőrből van és az archiv-look és modern részletek divatos keverékéből tevődik össze. A rátétek érdekes szerkezetet kölcsönöznek neki és a ’90-es évek és korai 2000-es évek dizájnjára emlékeztetnek.

További modellek ettől a márkától:

false