Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár

ADIDAS Stan Smith cipők

Adidas Stan Smith – a sportosság és az elegancia tökéletes kombinációja

Az Adidas Stan Smith úgy testesíti meg egyben az eleganciát és a sportosságot mint más tornacipő alig. Már a kezdektől fogva az Adidas cég legkedveltebb sneakerei közé tartozik . Az Adidas Original sorozat részeként klasszikus és mindamellett időtlen darab. Az elegáns fehér tornacipő eredetét a tenisz sportágban találjuk. Az Adidas 1971-ben tervezte Stan Smith és Illie Nastase teniszezők számára,akik 1972-ben játszottak egymás ellen a wimbledoni döntőben és akik együtt nyertek meg egy párost. Az egyszerű Adidas Originals Sneaker még ma is úgy néz ki, mint akkor Wimbledonban: Gumi külső talp, fehér sima bőr felső, perforált három csíkkal és a nyelvén legendás teniszjátékos képével. A fűzöld saroktalp utal a cipő eredetére. A Stan Smith első teljes bőr teniszcipőként valódi innováció volt. Plusz: Stanley Roger „Stan” Smith (1946-ban született) amerikai egyesült államokbeli teniszjátékos, a korának egyik legjobbja viselte. Egyedüli játékosként Smith 37 versenyt nyert, ezek közül 1970-ben és 1971-ben az első Mastereket, a US Opent és 1972-ben a Wimbledont. Párosban 36 versenyt nyert Bob Lutz-cal, akivel már 1967 óta párost alkotott. A neki szentelt cipő nélkül a sport és a divat világa napjainkban elképzelhetetlen.

Stan Smith az Adidas-tól, a hip-hop irányzat kedvence

A kiváló minőségből készült sportos divatdarab, ami belső béléssel és kényelmes talppal rendelkezik, minden úíjtás alkalmával újra meggyőző. A három csíkos ismertető jellel ez a cipő visszafogottan kísér Téged a fitnesz stúdióba és az mindennapokba. A sneaker nagyrészt hasonlít az 1969-ban kifejlesztett Adidas Superstar kosárlabdás cipőre, amitől a talp, a sarok és az oldalrészek származnak. A Superstartól eltérően a Stan Smith-nek nincs elől kemény gumi orra, hanem szintén bőr. Amikor a hip-hop rajongók felfedezték maguknak az Adidas-t az 1990-es években, a sportszermárka Adidas Originals-ként kezdte gyártani a Stan Smith-t, a Superstart és más termékeket. Közülük a Stan Smith a leggyakrabban vásárolt termék: 2005-Ig az Adidas 40 millió párt adott el.

Az Adidas Stan Smith mindig új változatban jelenik meg

Ez az „allrounder” egyaránt sportcipő, valamint a mindennapi divat részeként szolgáló cipő is. A klasszikus dizájn valóságos multitalentummá teszi, amely mindenhol jól mutat. A klasszikus változatban tiszta, fehér sneaker zöld akcentusokkal. A modellt mindig újra interpretálva találod meg és érdekes újításokkal különböző szín-és anyagösszeállításokban. Jelenleg az Adidas Stan Smith számos különböző színben kapható, például klasszikus zöldben vagy nőiesen pasztellrózsaszínben. Mindegy, hogy hogyan kombinálod: Az Adidas Stan Smith a mindennapi, egyszerű stílust képviseli.

További modellek ettől a márkától:

false