Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár

Adidas ZX Flux cipők

Adidas ZX Flux: A progresszív, stílusos futócipő

Az Adidas ZX Flux olyan futócipő, amely a legendás ZX 8000 – egy az 1980-as évekből származó high-tech futócipő-dizájnját lekopírozta. Női-, férfi-, és gyerekméretekben kapható. A példaképéhez hasonlóan ennek a cipőnek is előre formált sarokrésze van. A hegesztett TPU 3-csíkok rafinált, futurisztikus kisugárzást kölcsönöznek neki. Neked való abban az esetben, ha – az összes technikai rafináltság mellett – a dizájn fontosságáról sem feledkezel meg. A legendás ZX- sorozat részeként igen változatos és gyakran szines tüzijáték színeiben – szürkében, feketében, pirosban, neonzöldben, fehérben vagy excentrikus electric yellow színben – is gyártják. A stabilizációt szolgáló elemek és az említett sarok-megerősítés teszik ezt a sneakert igazán különlegessé. A műanyagból készült orr gondoskodik a mozgás kontrollálásáról. A szabadalmaztatott „torsion-bar”-rendszer, amely a középláb körüli terület csillapításáért felelős, fontos jellemző. Az EVA-köztestalp és az OrthoLite-betét maximális kényelmet biztosítanak Neked viseléskor. A lélegző hálós anyag szabályozza a cipőn belüli klímát.

Az Adidas ZX Flux – sneaker a legendás ZX-sorozatból

Szeretnéd ezt a futócipőt rövid távolságokra és az utcán is használni? Semmi gond: A kényelmes sneaker átdolgozott verziója, a ZX Flux 2.0 csaknem ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkezik mint az előző modell, azonban fokozott hangsúlyt fektet a tiszta, futurisztikus külsőre. Ez azt jelenti: Kiváló minőségű anyagkeverék, erőteljes színek, tökéletes csillapítás. Azaz egy hosszú sikertörténet eredménye: Ez 1984-ben kezdődött. Mint a legtöbb sneaker sziluett esetében a ZX-modelleknél is a a sportos teljesítményen volt a hangsúly. Akkoriban Jacques Chassaing volt a felelős dizájner. Az első cipő, a ZX 500 a csillapítás, stabilitás és vezetés témáját állította középpontba. A rákövetkező években számos további ZX – futócipő gyártás és új dizájnerkoncepciók következtek.

Adidas ZX Flux: A legújabb ZX-generáció high-tech sarokkal

Az egyik legkiemelkedőbb innováció a saroktámasszal, az ún.”heel cappel” érkezett meg. Ezt még ma is számos Adidas modellnél is használják. Egy további mérföldkő a „torziós rendszer”, egyfajta ultrakönnyű híd, amely az előlábat köti össze a sarokkal és a futónak több stabilitást kölcsönöz. Az Adidas ZX 4000-rel megérkezett a következő nagy lépés: a forradalmi 4D- talptechnika. Ennél egy 3D nyomtatással készített köztes talpról van szó, amely fényből, oxigénből és folyékony gyantából áll. Nem csoda tehát, hogy az Adidas ZX Flux cipődben páratlanul könnyed és ennek ellenére mégis stabil érzést tapasztalhatsz futáskor.

További modellek ettől a márkától:

false