Ugrás a fő tartalomra
Bejelentkezés
Kívánságlista
Kosár
Az összes termék ettől a márkától: Lee76

Lee: az elnyűhetetlen munkaruha máig tartó öröksége

Nevezzék farmernek vagy jeans-nek, a lényeg, hogy talán nincs is olyan ifjú ember, legyen az nő vagy férfi, akinek ne lett volna, vagy ne lenne egy-két példánya az 1870-es években született, örök klasszikus farmernadrágból. Az első példányok Levi Strauss amerikai textilgyárában készültek, majd a legfőbb versenytársának számító Hanry David Lee által 1889-ben Kansas-ban alapított cég ruhaüzeme is piacra dobta a maga, úgy nevezett sávolykötésű, szinte elnyűhetetlen farmervászon-munkaruháit. A mai, munkában használt kezeslábasok közvetlen elődjének számító Lee overálok 1911-ben jelentek meg, majd 1921-ben egy újabb ikonikussá vált darabbal, a „Loco Jacket”-nek hívott farmerdzsekivel rukkolt ki a gyártó. Az öltözködést meggyorsító zipzár használata is a Lee nevéhez fűződik. Az addig csak férfiaknak kínált ruhadarabok mellett 1949-ben már kifejezetten nőknek szánt modellekkel is jelentkezett a márka. A 60-as évek egyik népszerű modellje volt a „Lee Rider 101-Z” elnevezésű farmernadrág.

Lee: az örökifjú farmermárka

Miután a nagy, amerikai westernfilmek körülrajongott sztárjai, John Wayne, Gary Cooper, majd olyan későbbi mozicsillagok, mint James Dean vagy Marlon Brando is a rendkívül strapabíró farmerszerelésben hódítottak a mozivásznakon, az egykori munkaruha egyre inkább napi ruházati cikké nemesült. A korabeli nyugati zene hallgatása és a fiúk hosszúra növesztett hajkoronája mellett a 70-es évek ifjú nemzedékének lázadását is jelképezte a farmerviselet. Ez idő tájt a legendás budapesti Ifjúsági Parkba nem is engedték be azokat a lányokat és fiúkat, akik ebben a cuccban kívántak volna ott bulizni. Ma már ez persze megmosolyogtató, hiszen a farmeröltözék, köztük a nagynevű Lee márkanév alatt forgalmazott modellek is, kortól és alkalomtól függetlenül általánosan elfogadott és kedvelt ruhatári elemek.

Lee webshop: kényelmes holmik könnyen elérhető kínálata

Az eredetileg indigó kékkel festett darabok választéka ma már rendkívül gazdag, kis túlzással a szivárvány összes színeiben pompáznak. A Lee webshopban megvásárolható farmerek, dzsekik, pólók, ingek, tréningfelsők megannyi lehetőséget kínálnak kreatív öltözködésedhez. Bármilyen alkalomról legyen is szó, egészen biztosan össze tudsz állítani egy olyan kombinációt, amiben a Lee farmernadrág és más Lee ruhadarabok játsszák a főszerepet. Attól függően, hogy pólóval, dzsekivel, netán divatos inggel, esetleg zakóval veszed fel, gyorsan létrehozhatod a laza, munkába járós vagy bulizós, de akár üzleti tárgyalásokra, alkalmi rendezvényekre szánt igazán menő szerelésedet. Elő-, esetleg kőmosottan, koptatva vagy érintetlen, elegáns kivitelben, kicsit bővebb vagy slim fazonnal, megannyi variáns közül választhatsz, ízlésed szerint. A Lee webshop áttekinthető készlete és időt megtakarító online módszere rendkívüli mértékben megkönnyíti, sőt örömteli programmá varázsolja vásárlásodat. A Lee márka termékei most megvásárolhatók az ABOUT YOU webshopban! Élj az alkalommal, érdemes kipróbálni!

Fedezd fel 2022.11.25-én a hatalmas Black Friday Akciót. Itt megtalálhatod a legjobb Lee Black Friday Női akciókat. De ez nem minden - ne hagyd ki a Black Friday Akcióinkat a(z) Lee márkától férfiaknak!