Ugrás a fő tartalomra

Termék fenntarthatóság

Imádjuk a divatot. És imádjuk a bolygót.
Hogyan jelenítjük meg a fenntarthatóságot webshopunkban
Minden döntésünknél igyekszünk figyelembe venni a fenntarthatósági tényezőket. Célunk, hogy ügyfeleink is így tegyenek. Számunkra ez azt jelenti, hogy lehetővé tesszük ügyfeleink számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak azáltal, hogy a termékek környezeti és társadalmi hatásait beépítik vásárlási döntéseikbe.

Továbbra is együtt kívánunk működni partnereinkkel az átláthatóság és az adatok minőségének javítása érdekében, miközben termékkínálatunkat úgy módosítjuk, hogy több olyan terméket kínáljunk ügyfeleinknek, amelyekben a fenntarthatóságra helyezzük a hangsúlyt.

Egyetlen termék sem 100%-ban fenntartható. Úgy gondoljuk azonban, hogy sok termék a hagyományos társaihoz képest előnyösebb választás. Célunk, hogy ezt a tényt a webshopokon belüli fenntarthatósági kommunikációval tudatosítani tudjuk.

Célunk, hogy folyamatosan fejlődjünk és tanuljunk a tudásból, a tapasztalatokból, a vásárlói és iparági visszajelzésekből. A fenntarthatóságot folyamatos utazásnak tekintjük, és szeretnénk elkísérni vásárlóinkat ezen az úton. Csatlakozz hozzánk ezen az úton!
Fenntarthatósági szimbólumaink termék-szinten
Fenntarthatósági szimbólumaink az ellátási lánc egészében a termék anyagaira, gyártására vagy szociális normáira vonatkozó, harmadik féltől származó szabványokat, engedélyeket és tanúsítványokat foglalnak össze. A fenntarthatósági szimbólumaink valamelyikét viselő termékek megfelelnek legalább egy követelményünknek, amely a harmadik fél által engedélyezett vagy tanúsított anyagok vagy márkaszintű tanúsítvány formájában jelenik meg. A fenntarthatóság deklarálásához a márkáknak tájékoztatást kell nyújtaniuk termékeik fenntarthatóságáról, és bizonyítaniuk kell azt.
Organikus anyag
Az ezzel a címkével ellátott termékek organikus anyagokból készülnek. A biogazdálkodás csökkenti a vízfogyasztást, és tiltja a génmódosítást, a vegyi műtrágyákat és a növényvédő szereket. A cél a talaj termékenységének és a biológiai sokféleségnek a megőrzése.
Újrahasznosított anyag
Az ezzel a címkével ellátott termékek olyan újrahasznosított anyagokból készültek, amelyek a fogyasztás előtti vagy utáni anyagok újrafelhasználásával jöttek létre. Az újrahasznosított anyagok termékekben való felhasználása csökkenti a felhasznált nyersanyagok mennyiségét, valamint a nyersanyagok előállításához felhasznált hulladékot, energiát és vizet.
Javított gyártási folyamatok
Az ezzel a címkével ellátott termékeket úgy állították elő, hogy csökkentsék a gyártás környezeti és társadalmi hatásait. Ez olyan intézkedéseket foglalhat magában, mint például a természeti erőforrásokat kímélő gyakorlatok, a vegyi anyagok felelős használata és az anyagok feldolgozása során javított munkakörülmények.
Felelős állattartás
Az ezzel a címkével ellátott termékek olyan állati eredetű anyagokat tartalmaznak, amelyeket felelősségteljesebb módon nyertek. A nyersanyagok beszerzése során a hangsúlyt az állatokkal való etikus bánásmódra helyezik a beszerzés előtt, alatt és után.
Felelős forrású anyag
Az ezzel a címkével ellátott termékek olyan növényi eredetű anyagokat tartalmaznak, amelyeket a környezetet és a társadalmat kevésbé terhelő eljárásokkal nyernek. A biológiai sokféleség megőrzése az olyan ökológiai és társadalmi gyakorlatok középpontjában áll, mint a regeneratív mezőgazdaság és a felelős erdőgazdálkodás.
Körforgásos gazdasághoz készült
Az ezzel a címkével ellátott termékeket úgy fejlesztették ki, hogy a termék életciklusának minden szakaszában a körforgásos elvek álltak a tervezés középpontjában. A körforgásos folyamatok célja a körforgás lezárása azáltal, hogy elkerüljük az anyagok keveredését, és tartós, megújuló vagy újrahasznosított anyagokat (újra)használunk, ezáltal csökkentve a hulladék mennyiségét és az új erőforrások iránti igényt.
Innovatív anyag
Az ezzel a címkével ellátott termékek innovatív anyagokból készülnek. Ezek az állati vagy szintetikus anyagok növényi alapú alternatívái, amelyek növényekből, gyümölcsökből vagy zöldségekből készülhetnek.
Progresszív társadalmi erőfeszítések
Az ezzel a címkével ellátott termékeket a progresszív társadalmi gyakorlatnak megfelelően állították elő. Ezek közé tartozhatnak olyan elvek, mint a jobb munkakörülmények, a tisztességes bérek és a nemek közötti egyenlőség a termék életciklusának minden szakaszában.
Fenntarthatósági kategória
Fedezd fel fenntarthatósági kategóriánkat, és találj új inspirációt szettjeidhez.
A szimbólumok alapjául szolgáló szabványok és engedélyek
Fenntarthatósági szimbólumaink mögött tanúsítványok, engedélyek és harmadik fél által anyag- vagy márkaszinten meghatározott szabványok állnak. Az alábbi szimbólumokat csoportosítottuk, hogy segítsünk eligazodni webshopunk fenntarthatósági szempontjai között.
A különböző anyagokat és tanúsítványokat egyesítő fenntarthatósági szimbólumainkon kívül a következő, harmadik fél által kiadott címkék tanúsítványait is közzétesszük.
Global Organic Textile Standard - GOTS Organic
A Global Organic Textile Standard (GOTS) egy világszerte elismert szabvány a bioszálakból készült textíliák feldolgozására. A tanúsítási folyamat során a teljes termelési láncot ellenőrzik a környezetileg és társadalmilag felelős termelés követelményeinek való megfelelés szempontjából. Azok a textiltermékek, amelyek legalább 95%-ban szerves szálakat tartalmaznak, elnyerhetik a "GOTS organic" címkét.
Global Organic Textile Standard - GOTS organikus anyagokból készült
A Global Organic Textile Standard (GOTS) egy világszerte elismert szabvány a biológiailag előállított természetes szálakból készült textíliák feldolgozására. A tanúsítási folyamat során a teljes termelési láncot ellenőrzik a környezetileg és társadalmilag felelős termelés követelményeinek való megfelelés szempontjából. Azok a textiltermékek, amelyek legalább 70%-ban szerves szálakat tartalmaznak, viselhetik a "bioanyagokból készült" címkét.
Organic Content Standard - OCS 100
Az Organic Cotton Standard 100 (OCS 100) olyan textilipari késztermékeket jelöl, amelyekben bizonyítottan legalább 95%-ban bio minősítéssel rendelkező anyagot használtak. A teljes értékláncot átfogó nyomon követhetőségi ellenőrzés garantálja az adott termék bioszál-tartalmának átlátható és független értékelését és ellenőrzését.
Organic Content Standard - OCS Blended
Az Organic Content Standard blended (OCS blended) olyan textilipari késztermékekre utal, amelyekben bizonyítottan legalább 5%-ban használtak fel tanúsítottan szerves anyagokat. A teljes értékláncot átfogó nyomonkövethetőségi ellenőrzés garantálja az adott termék szervesrost-tartalmának átlátható és független értékelését és ellenőrzését.
Global Recycled Standard (GRS)
A Global Recycled Standard (GRS) lehetővé teszi, hogy olyan termékeket címkézzen, amelyek bizonyítottan legalább 50%-ban igazoltan újrahasznosított tartalomból készültek. A GRS célja az újrahasznosított anyagok használatának növelése, valamint a gyártás negatív társadalmi, környezeti és kémiai hatásainak csökkentése. Ugyanakkor a környezetbarát és társadalmilag felelős újrahasznosítást az egész ellátási láncban elő kívánja mozdítani.
Leather Working Group (LWG)
A Leather Working Group (LWG) egy nemzetközi non-profit tagszervezet, amely a bőripar több mint 1600 érdekeltjét tömöríti. Az LWG olyan kritériumok alapján tanúsítja a cserzőüzemeket, mint a víz- és energiafogyasztás, a vegyi anyagok, a hulladék és a szennyvíz kezelése. A termék megvásárlásával az LWG által tanúsított cserzőüzemeket támogatod.
A 15 tanúsítványból 6-ot láttál
bluesign® PRODUCT
A bluesign® PRODUCT a társadalomra és a környezetre a lehető legkisebb hatást gyakorló textilgyártást képviseli, például a vegyi anyagok használatának korlátozásával. A fogyasztói biztonság, a munkahelyi biztonság és az erőforrások felelős felhasználásának biztosítására összpontosít. A bluesign® PRODUCT tanúsítvánnyal rendelkező termékeknek legalább 90%-át tanúsított gyárakban kell feldolgozniuk, és a kiegészítők legalább 30%-ának bluesign® APPROVED-nek kell lennie.
Responsible Down Standard (RDS)
A Responsible Down Standard (RDS) egy szigorú szabvány, amely biztosítja a pehely és a pehelytermékek nyomon követhetőségét a teljes ellátási láncban. Az RDS-szabvány szigorú iránymutatásokat határoz meg az állatjólét, azaz a takarmány- és vízminőség, az elhelyezés, az állománysűrűség, a szabad levegőhöz való hozzáférés, az állatok egészsége és higiéniája tekintetében. Az RDS tiltja továbbá a kényszervágást és az élve történő kopasztást.
Responsible Mohair Standard (RMS)
A Responsible Mohair Standard (RMS) egy önkéntes szabvány, amely a mohair ellátási láncban a nyomon követhetőségre, az állatjólétre és a környezeti felelősségre összpontosít. Az RMS-szabvány biztosítja az állatjólét öt szabadságának betartását és az ellátási láncon belüli erős felügyeleti láncot.
Responsible Wool Standard (RWS)
A Responsible Wool Standard a gyapjútermékek egyik legfontosabb állatjóléti szabványa, amely garantálja a felelős juhtenyésztést. A címke az állatjólétre (pl. az öszvérrel való terelés tilalma), a fenntartható földgazdálkodásra és természetvédelemre, valamint az ellátási lánc teljes átláthatóságára irányul, integrált nyomonkövethetőségi rendszerrel.
Cradle to Cradle Certified® (Silver)
A Cradle to Cradle Certified® termékprogramon keresztül az intézet globális szabványt állít fel a biztonságos, újrahasznosítható és felelősségteljesen gyártott termékek tekintetében. A Cradle to Cradle Certified® a teljes értékláncra kiterjed, és biztosítja, hogy a termékek pozitív hatást gyakoroljanak az emberekre és a bolygóra. Ez a termék minden szabványkategóriában teljesítette az ezüst fokozathoz szükséges minimumkövetelményeket.
Cradle to Cradle Certified® (Gold)
A Cradle to Cradle Certified® termékszabvánnyal az intézet a biztonságos, újrahasznosítható és felelősségteljesen előállított termékek globális szabványát határozza meg. A Cradle to Cradle Certified® a teljes értékláncra kiterjed, és biztosítja, hogy a termékek pozitív hatást gyakoroljanak az emberekre és a bolygóra. Ez a termék a szabvány minden kategóriájában megfelelt az aranyminimum követelményeinek.
LENZING™ ECOVERO™
A LENZING™ ECOVERO™ szálak fából készülnek, egy természetes és megújuló nyersanyagból, amelyet gondosan, felelősségteljesen kezelt erdőkből szereznek be. A természetből vett faanyagot célzottan egyensúlyba hozzuk az erdők növekedési ütemével, hogy biztosítsuk ennek az értékes erőforrásnak a folyamatos rendelkezésre állását. A LENZING™ és az ECOVERO™ a Lenzing AG védjegyei. További információkért: https://www. ecovero. com/
TENCEL™ Lyocell
A TENCEL™ Lyocell és Modal szálak fából készülnek, egy természetes és megújuló nyersanyagból, amelyet gondosan, felelősségteljesen kezelt erdőkből szereznek be. A természetből vett faanyagot célzottan egyensúlyba hozzuk az erdők növekedési ütemével, hogy biztosítsuk ennek az értékes erőforrásnak a folyamatos rendelkezésre állását. A TENCEL™ a Lenzing AG védjegye. További információkért: https://www. tencel. com/
TENCEL™ Modal
A TENCEL™ Lyocell és Modal szálak fából készülnek, egy természetes és megújuló nyersanyagból, amelyet gondosan, felelősségteljesen kezelt erdőkből szereznek be. A természetből vett faanyagot célzottan egyensúlyba hozzuk az erdők növekedési ütemével, hogy biztosítsuk ennek az értékes erőforrásnak a folyamatos rendelkezésre állását. A TENCEL™ a Lenzing AG védjegye. További információkért: https://www. tencel. com/
15-ből 15 tanúsítványt láttál
Navigálj a fenntarthatósági szimbólumaink között vásárlás közben
Megfigyelheted a szimbólumok következetes jelenlétét az egész webshopunkban. Megértésük segít a navigálásban és a fenntarthatósági termékfunkcióink használatában. Íme, hogyan használhatod őket, hogy tájékozottabb döntéseket hozhass, miközben az ABOUT YOU-nál vásárolsz.
Inspirációért tekintsd meg fenntarthatósági kategóriánkat.
Használd fenntarthatósági szűrőinket, hogy kiválaszthasd az általad preferált fenntarthatósági fókusszal rendelkező termékeket.
Kattints a szimbólumra vásárlás közben, ha a termék fenntarthatóságával kapcsolatos információkat szeretnél megtekinteni.
A termék anyagával, gyártásával és tanúsítványaival kapcsolatos további információkért kérjük, tekintsd meg a termék adatlapján található fenntarthatósági részt.
Hogyan viseld gondját a ruháidnak
A megalapozott döntéshozatal túlmutat azon, hogy mit tegyünk a kosárba. Fedezd fel a "Szeresd a ruhatárad" oldalunkat, hogy megtudd, hogyan ápold megfelelően ruháidat, vagy hogyan alakítsd át őket valami vadonatújra, hogy meghosszabbítsd az élettartamukat és az együtt töltött időt. Készen állsz?
Szeretnél többet megtudni a tevékenységeinkről?